Caminata Jane Jacobs 2016

Cat/Cast

Any rere any organitzem el recorregut  Jane’s Walk per als barris de la ciutat de Barcelona. Aquest 2016 travessem el riu Besòs per caminar pel centre de la ciutat veïna: Santa Coloma de Gramenet.

Les Jane’s Walk (les caminades de Jane) són un reconeixement al llegat i a les idees de l’activista urbana i escriptora Jane Jacobs (1916-2006), els seus escrits defensen el disseny i la construcció de les ciutats centrades en les persones que hi viuen. (JACOBS, Jane; Muerte y Vida de las Grandes Ciudades Americanas, 1961). Aquestes caminades es realitzen per tot el món durant el primer cap de setmana del mes de maig (http://janeswalk.org/)  i s’organitzen de manera voluntària i gratuïtament. Aquests passejos poden ser liderats per qualsevol persona que viu, treballa o fa ús del barri. No són recorreguts exclusivament sobre l’arquitectura i la història del barri, sinó que també ofereixen una mirada més personal sobre la cultura local, la història social i els problemes urbanístics que afronten les persones que hi viuen. Jane Jacobs defensava ferventment que els habitants del barri són les persones que entenen millor com funciona el barri i que aquest coneixement és necessari per millorar-lo i enfortir-lo. Aquest any és més especial que els altres perquè celebrem el centenari del naixement de la Jane Jacobs.

Us convidem a compartir la vostra experiència i a gaudir d’una passejada amb la companyia de persones que volem conèixer altres mirades Colomenques del centre de Santa Coloma de Gramenet, el dissabte vinent 7 de maig a partir de les 11:30. Si us animeu el punt de trobada és a la sortida del metro de la línia vermella Baró del Viver.

poster_2016_Jane WALK

Años tras años desde el 2011 organizamos la Jane’s Walk- Caminata de Jane por diferentes barrios de la ciudad de Barcelona. Este 2016 atravesamos el rio Besòs para caminar por el centro de la ciudad vecina: Santa Coloma de Gramenet.

Las Jane’s Walk (las caminatas de Jane) son un reconocimiento al legado y a las ideas de la activista urbana y escritora Jane Jacobs (1916-2006) cuyos escritos abogaron por el diseño y la construcción de las ciudades centradas en las personas que las viven. (Jacobs, Jane, «Muerte y Vida de las Grandes Ciudades Americanas», 1961). Estas caminatas se realizan por todo el mundo durante el primer fin se semana de mayo (http://janeswalk.org/)  y se organizan de manera voluntaria y gratuita. Estos paseos pueden ser llevados a cabo por cualquier persona que vive, trabaja o hace uso del barrio. No son recorridos exclusivamente sobre la arquitectura y la historia del barrio, sino que también ofrecen una mirada más personal sobre la cultura local, la historia social y los problemas urbanísticos que afrontan las personas que habitan en el barrio. Jane Jacobs defendía fervientemente que los habitantes del barrio son las personas que entienden mejor cómo funciona el barrio y que ese conocimiento  es necesario para mejorarlo y fortalecerlo. Este años es aún más especial porque celebramos el centenario del nacimiento de Jane Jacobs.

Estáis invitadas e invitados a compartir vuestra experiencia y disfrutar de un paseo en compañía de personas que quieren conocer otras miradas del centro de Santa Coloma de Gramenet, Os vemos el sábado 7 de mayo a las 11:30 en la salida del metro de Baró de Viver

5 thoughts on “Caminata Jane Jacobs 2016

  1. Pingback: URBANing Qui era Jane Jacobs i què són les ‘Jane Walks’? - URBANing

  2. Pingback: URBANing ¿Quién era Jane Jacobs y qué son las ‘Jane Walks’? - URBANing

  3. Pingback: URBANing ¿Quién era Jane Jacobs y que son las ‘Jane Walks’? - URBANing

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s